12-Oct-11 - Meat consumption jumps 20 percent in last decade (Consumo de Carne aumenta un 20% en la última decada y afecta al medio ambiente)


Artículo en Español e Inglés
(Spanish & English article) 
English article
Herd of cattle in the Brazilian Amazon. Research has shown that most of the deforestation in the Amazon has led to cattle ranching. Photo by: Rhett A. Butler.
Meat consumption and production remains on the rise, according to a new report Worldwatch Institute, with large-scale environmental impacts especially linked to the spread of factory farming. According to the report, global meat production has tripled since 1970, and jumped
by 20 percent since 2000 with consumption rising significantly faster than global population.

"Much of the vigorous growth in meat production is due to the rise of industrial animal agriculture, or factory farming," Danielle Nierenberg, Worldwatch senior researcher said in a press release.

The environmental impact of meat production affects everything from land use to fossil fuel consumption.

According to a different 2010 report, a quarter of the world's land is used for 1.7 billion livestock animals, while a third of the world's arable land goes to growing grain for livestock feed. Meanwhile, record one billion people in the world do not have enough food says the UN. Cattle ranching had also been implicated for vast deforestation. In Brazil approximately 80 percent of deforested land in the Amazon becomes cattle pasture, imperiling global biodiversity and carbon stocks.
Source: mongabay.com
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Artículo en Español
El consumo y la producción de carne sigue en aumento, según un nuevo informe del Instituto Worldwatch, con impactos a gran escala del medio ambiente, especialmente vinculada a la propagación de la agricultura industrial. Según el informe, la producción mundial de carne se ha triplicado desde 1970, y saltó un 20 por ciento desde el año 2000 con un aumento del consumo significativamente más rápido que la población mundial.

"Gran parte del vigoroso crecimiento de la producción de carne se debe al aumento de la producción animal industrial, o de la agricultura industrial,"
dijo Danielle Nierenberg, investigadora de alto rango del Worldwatch  en un comunicado de prensa.

El impacto ambiental de la producción de carne afecta todo, desde el uso del suelo al consumo de combustibles fósiles.

De acuerdo con un informe
diferente del 2010 , una cuarta parte de las tierras del mundo son utilizadas utilizan para 1,7 mil  millones de animales de ganado, mientras que un tercio de las tierras cultivables del mundo cultivarán cereales para alimentar al ganado. Mientras tanto, una número récord de mil millones de personas en el mundo no tienen suficiente comida, dice la ONU. La ganadería también había estado implicada en una enorme deforestación. En Brasil aproximadamente el 80 por ciento de las tierras deforestadas de Amazonas se convierte en pasto para el ganado, poniendo en peligro la biodiversidad mundial y las reservas de carbono.
Fuente: mongabay.com

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